Saxofonkurs med Hässlö Saxofonkvartett 25-27 okt 2019 – RUM Stockholmsdistriktet
RUM:s teckning

Saxofonkurs med Hässlö Saxofonkvartett 25-27 okt 2019

14 augusti, 2019 Orkesterläger Helena Martinsson

Den 25-27 oktober 2019 kommer Hässlö Saxofonkvartett (Jerker Axelsson, Anders Nilsson, Johannes Thorell och Daniel Hedström) återigen att hålla en 3 dagars kurs i ensemblespel för saxofonister. Även i år så äger kursen rum på Uppsala Kulturskola. Kursen startar fredag den 25 oktober kl.16.00 och avslutas söndag den 27 oktober kl.16.00 och riktar sig till ungdomar över 15 år och vuxna amatörer.

Denna kurs är en ensemblekurs och fokus ligger på att spela i mindre grupper som kvartett och kvintett. Årets repertoar kommer som vanligt att sträcka sig från klassisk musik, via populärmusik till jazz och målsättningen är även detta år att grupperna själva skall kunna påverka repertoarvalet.

Årets tema är saxofonens historia där vi skapar en musikalisk tidsresa från saxofonens ”födelse” fram till idag.

Priset för denna kurs är 2800 sek (vuxna), skolungdom betalar 1400 sek. Lunch och middag ingår i priset.

För RUM-anslutna ungdomar i Stockholmsdistriktet kommer kursbidrag och resebidrag kunna sökas hos RUM Stockholm. Övriga RUM-medlemmar kan kontakta sina distrikt för eventuellt bidrag till kurs eller resa. Distrikten beslutar själva om de kan bidra.

Det kommer att finnas möjlighet att boka boende på närliggande hotell. Önskas boende så notera detta i anmälan.

 

Maila till blassax@outlook.com  för mer info samt fullständigt anmälningsformulär senast den 1 september.

 

Kursen arrangeras av Musikföreningen Blås Sax i samarbete med Hässlö saxofonkvartett, RUM Stockholm, Uppsala Kulturskola och Studiefrämjandet Uppsala Västmanland.

X