Ekebyholmslägret – reportage med bilder – RUM Stockholmsdistriktet
RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Ekebyholmslägret – reportage med bilder

29 juni, 2020 Orkesterläger Helena Martinsson

Ekebyholmslägret hotades att ställas in för första gången på över 45 år som lägret hållits. Men vi såg efter att riskbedömning gjorts att vi med färre deltagare ändå kunde genomföra lägret på nästans samma sätt på Ekebyholms slott och skola utanför Rimbo.

43 deltagare från Stockholms län med nära omnejd slöt upp tillsammans med våra 7 härliga kursledare med John Börén i spetsen. Med färre deltagare i varje rum, fördelat utifrån geografi, noggrann handtvätt och handsprit i varje repsal och mestadels fint väder så tillbringades 5 dagar på detta anrika och synnerligen populära läger med att repa blåsorkester, stråkorkester, storband och några mindre ensembler.

Istället för den traditionalla 2-timmarskonserten för alla föräldrar i två avdelningar med fika emellan på torsdagskvällen så streamades istället varje enskild konsertdel från olika salar under dagen från kl 10 till kl 14. Dessa kan man se på RUM Stockholms facebooksida.

Stråkorkestern med flöjt och horn
Blåsorkestern, ledd av Johnny Rönnlund
Traditionell tröjskrivning
Stråkorkestern ledd av Andreas Forsman
Stråkorkestern ledd av Adina Sabin
X