Föreningar i RUM medverkar i Svensk Musikvår 19 och 27 mars! – RUM Stockholmsdistriktet
RUM:s teckning
i

Glad sommar!

Kansliet och växeln har semester måndag 28 juni till och med 1 augusti.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Föreningar i RUM medverkar i Svensk Musikvår 19 och 27 mars!

16 mars, 2021 Konsert Helena Martinsson

RUM Stockholms medlemsförening S.U.S.E. är en ungdomskör knuten till Kulturskolan Stockholm. De har spelat in musik av tonsättaren Maria Lithell Flyg tillsammans med Stockholms saxofonkvartett och kommer att framträda inom Svensk Musikvår´s programutbud den 27 mars. De gör även musik av tonsättare Ulla-Carin Nyquist och Gullan & Dan Bornemark. Festivalen går den 17-27 mars och sänder konserter från olika platser i Stockholm.
https://www.svenskmusikvar.se/konsert/sjungande-barn-med-suse

Denna konsert knyter också an till Kungl. Musikaliska Akademiens nationella projekt Sjungande barn, vars mål är att alla barn skall få ökad tillgång till sin röst med musiken som livslång resurs för självförtroende och hälsa. Vi är stolta över att ha denna ambitiösa och kreativa kör som medlemmar i RUM! Kören leds av Carin Norrby.

Södra Latins Musikgymnasium medverkar också i programmet, den 19 mars. Även de är medlemmar i RUM via föreningen SLUM och här framförs en inspelad konsert från 11 mars med musik av Jenny Hettne (1977): Thawing, undulating (2018).

Framtida Musik är ett projekt som föreningen Samtida Musik lanserade under 2020 där gymnasieelever får en chans att möta professionella utövare och levande tonsättare av ny musik. Under flera workshops, som leder fram till en konsert, coachas eleverna genom instuderingen av ett nyskrivet stycke. På Södra Latins gymnasium mynnade det här projektet ut i ett framförande av Jenny Hettnes stycke Thawing, undulating för altsaxofon, trombon och sex odefinierade instrument. https://www.svenskmusikvar.se/konsert/framtida-musik

Länk till Svensk musikvår och hela programmet:
https://svenskmusikvar.se/

X