Lyckad konsert med STORK höstlovsorkester! – RUM Stockholmsdistriktet
Musik är livsglädje!
Den här sidan omfattas inte av utgivningsbeviset för www.rum.se

Lyckad konsert med STORK höstlovsorkester!

15 november, 2023 Konsert, Orkesterläger Helena Martinsson

RUM Stockholms årliga symfoniorkesterkurs på höstlovet

Sedan tidigt 2000-tal har orkesterkursen som startades av pedagoger från Kulturskolan Stockholm för att skapa ett rekryteringsunderlag till SUSO, hållits årligen och lockat ca 40-50 ungdomar varje höstlov från hela Stockholms län och även från Uppsala, Enköping, Västerås och Karlstad. Idag är kopplingen till kulturskolan och SUSO inte lika uppenbar, den drivs helt och hållet av RUM Stockholm med stöd och subventioner från olika organisationer, men flera av instruktörerna är eller har varit verksamma inom kulturskolan Stockholm och andra musik- och kulturskolor.

I år repeterade orkestern för andra året i rad på SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut, och vi kunde återigen hålla konserten i Stockholms äldsta konserthus på Nybrokajen 11, numera med namnet Musikaliska kvarteret, den 1 november med en publik på närmare 200 personer. Vi kryddade årets orkesterläger och konserten Haunted Harmonies med halloween-tema, både vad gällde repertoaren och hur orkestern var klädda, och dirigenten Niklas Tamm gick i spetsen för detta och framträdde på pulten både som bergatroll och Dracula. Willy Wonka besökte tillställningen med ett godisregn och lockade även en extern publik av framför allt barnfamiljer.

Även P2:s Klassiskt på hemväg uppmärksammade kursen och besökte repetitionerna på SMI. Musik och intervjuer kan du se och höra HÄR.

Ett fint första försök i år även med en höstlovskör i samverkan med Ungikör Mälardalen och Ksk Stockholm. Vi är också glada över samarbetena med SMI, Blåsarsymfonikerna, Musikaliska kvarteret, Kulturens Bildningsverksamhet och Sveriges Orkesterförbund som på olika sätt bidragit till kursens och konsertens genomförande.

Musik ur Prokofjevs balett Romeo och Julia.

X